19 Haziran 2015 Cuma

Burun Ucu Estetiği (Tipplasti)

Burun ucu estetiği, burunun kemer yapısında herhangi bir bozukluk olmayan sadece burun ucu ve delikleri kısmında estetik ameliyat gerekliliği hisseden hastalar yapaılan bir operasyondur. Bu işlemin adı "Tipplasti" olarak geçmektedir. Bu ameliyatı tercih eden kişilerin daha çok burun delikleri çok büyük, çok dar, düşük veya asimetridir. Bu ameliyatın avantajı operasyonu daha küçük çapta halledilmesini sağlamaktır.

Burun Ucu Estetiği Öncesi

Estetik yaptırmayı düşünen kişin önce şikayetleri ve neden ameliyat olmak istediği dinlenir. Daha sonra sizin burnunuzun farklı açılardan fotoğrafları çekilir. Bu fotoğraflar sayesinde bilgisayar ortamında, sizin istediğiniz değişikler gerçekleştirilerek nasıl bir görünüme sahip olacağınız önceden gösterilmeye çalışılır. Ameliyat sonrası birebir aynı görünüme kavusacağınızı hiç bir hekim size garanti edemez.

Burun Ucu Estetiği Ameliyatı

 Ameliyattan önce kan sulandırıcı ilaçların kullanımı kesilir. Bu durum sadece burun ucu ameliyatlarında değil, genel olarak gerçekleştirilen tüm ameliyatlarda tavsiye edilen bir durumdur. Ama tabi burada sürekli kullandığınız bir ilaç varsa bunu kendi doktorunuza danışmadan kesmemeniz önerilir. Kadınlar içinde adet döneminde olması ameliyat için bir sakınca değildir. Ameliyat günü rahat kıyafetler gelmeniz önerilir. Ayrıca jöle, sprey, makyaj ve takı gibi ürünler o gün kullanmayınız. Doktorunuza danışarak ne zaman yemek yemeyi kececeğinizi ve ne zaman hastaneye yatacağınız konusunda bilgi almanız gerekmektedir.
Burun ucu estetiği ameliyatı genellikle kapalı yöntemle gerçekleştirilen bir ameliyattır. Bu yüzden hastaının yüzünde iz kalması söz konusu olmaz. Anestezi türünün karar verilmesi de tamamen ameliyattın büyüklüğüne bağlı olarak doktor tarafından karar verilmektedir. Eğer ameliyat küçükse doktor local anestezi ile ameliyatı gerçekleştirebilir. Ameliyat süresi de yine ameliyatın büyüklüğüne göre değişmekle beraber 30-60 dakika arasında sonuçlanması beklenmektedir.

Burun Ucu Estetiği Sonrası

Başarılı bir ameliyat geçiren hastaların aynı gün hastaneden çıkması beklenir. Ancak kişilerin yine kendilerine belli bir zaman zarfında dikkat etmesi gereken şeyler vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz;
  • Uyurken kafalarına yüksek yastık koymaları gerekmektedir Bu en az 30 derecelik bir açıda olmalıdır. 
  • Doktorun tavsiyesi doğrultusunda burun masajı yapılabilir
  • Darbelere karşı mutlaka dikkatli olunmalıdır. Bu yüzden sportif aktivitelere bir süre ara verilmesi kişi için daha iyi olabilir.
  • İlk 5 gün lens, 1 ay sonra ağır olmayan gözlükler kullanılabilir.
  • Burnun gerçek şeklini alması ise en az 6 ay, en çok 1 yılı bulabilir. 

Burun Ucu Estetiği Fiyatları

Burun ucu ameliyatının fiyatı, normal burun estetiği fiyatı kadar değildir. Uygulanacak teknik ve ameliyatın büyüklüğü dikkate alınarak fiyatları düşmektedir. Bu da 2500 TL ile 6000 TL arasında değişen fiyatlar ortaya koymaktadır. Burun estetiğinin fiyatları incelenirken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda Burun Estetiği Fiyatları konulu makalemizi okumanızı öneririz.

 Burun Ucu Estetiği Videosu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder