21 Temmuz 2015 Salı

Burun Estetiği Günah Mı?

Burun estetiği olmak isteyenler araştırma sürecinde kafalarını karıştıran sorulardan biri de; burun estetiğinin yada daha genel bir tabir ile estetiğin günah olup olmadığı. Tabi bu konu herkes tarafından dikkate alınmayabilir. Kişi yetiştiği ortam ve aile başta olmak üzere etkilendiği kişilere bağlı olarak kafasında bu soru oluşabilir. Ben de ameliyat olmayı planladığım bu süreçte bu konuda araştırmalar yapıp, çevremdeki büyüklerime sormuştum. Sizin içinde bu konudaki bilgileri toplamaya çalıştım.

Aslında, burada önemli noktalardan biri, kişinin neden burun estetik ameliyat olmak istemesi. Sağlığı için mi? Kendini daha iyi hissetmek için mi? Daha seksi görünmek için mi? vs.. Din adamlarının ve diyanetin de yaptıkları açıklamalar aslında sizden ilk önce bu ayrımı yapmanızı istiyor. Tabi burada benim gibi hem sağlık hem de daha iyi görünmek için ameliyat olanlarda durum biraz daha karmaşık hal alıyor. Peki diyanet ve din adamları bu konuda neler diyor bir de onlara bakalım;

Nihat HATİPOĞLU

Vücudumuzun herhangi bir organı (kulak, burun, el gibi) anormal bir görüntüdeyse, kişi de bundan rahatsız oluyorsa tıbbi yönden müdahale edebilir. Din bunu yasaklamaz. Zira bu gibi haller, yaratılıştaki bir farklılıktan kaynaklanmaktadır. Düzeltilebilir.
Ancak böyle bir durum yoksa (mesela bir ara burnunu kaldırmak, sonra sağa yatırmak veya sola yatırmak gibi) tamamen vücutla gereksizce oynamak ve yaratılışı bozmak anlamına gelecek olan operasyonlar doğru değildir.

Diyanet İşleri Başkanlığı

Estetik ameliyatın;
a) salim fıtratı bozmak kastı olmamak,
b) yapılmasında bir yarar veya yapılmamasında mevcut bir zarar bulunmak,
c) hile, aldatma veya karşı cinse benzeme kastı bulunmamak,
d) hukukî karışıklığa ve yanlış anlamaya yol açmamak,
kaydıyla bir tür tedavî olarak yaptırılmasında sakınca olmadığına karar verildi.

Cübbeli Ahmet Hoca



Burun Estetiği ve Diğer Estetik Türleri Caiz... paylaşan: dinisohbetler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder