1 Ağustos 2015 Cumartesi

Burun Eğriliği Ameliyatı

Burun eğriliği (Septum Deviasyonu), burnumuzu ikiye ayıran, kemik ve kıkırdaklardan oluşan bölgenin bir tarafa doğru daha çok eğilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu eğrilik hem görünüm açısından hem de sağlık açısından rahatsızlık oluşturmaktadır. Tabi her nefes alma sıkıntısının sebebi burun eğriliği değildir. Ayrıca her burun
eğriliğinde ameliyat gerektirmeyebilir. Peki hangi şartlarda müdahale gerektirmektedir. Ben elde ettiğim bilgileri burada paylaşarak size faydalı olmaya çalışacağım.

Burun Eğrilinin Zararları



Burun eğriliği özellikle geceleri daha çok hissedilmektedir. Çünkü gece rahat uyuyamayan hastalar bunun burunlarından kaynaklandığını anlamtadırlar. Bunun en belirgin özelliği ağzı açık şekilde uyumaktır. Tabi bu da horlamayı beraberinde getirmektedir. Ayrıca bu durum sadece horlamayla kalmaz zamanla; kronik faranjit ortaya çıkma ihtimalini arttırır. Ayrıca bunlara müdahale edilmezse özellikle ileri yaşlarda akciğer ve kalp rahatsızlıklarının ortaya çıkması muhtemeldir.

Burun Eğriliğinin Nedenleri


Burun eğriliği genellikle burna alınan darbelerden kaynaklanmaktadır. Zaten doktorla görüşmeye başladığınızda size ilk soracağı sorulardan biri; zamanında burnunuza bir darbe alıp almadığınız ya da burun estetigi ameliyatı olup olmadığınız. Bu durumların yanında; büyüme döneminde kişinin burnunun 2 tarafında kemik ve kıkırdakların orantısız büyümesi burun eğriliğine neden olabilir.

Burun Eğriliği Tedavisi


Her burnu eğri olanın ameliyat olması gerekiyor gibi bir durum söz konusu değildir. Çünkü bu eğrilik çok karşılaşılan bir durum olup, bazı kişileri sağlık ve görüntü yönünden hiç etkilememektedir. Ancak tedavi gerektiren kişilere; doktorlar gerekli filmleri çekip inceleyip, ameliyat olup olmayacağına karar verecektir. Bu tarz ameliyatlar artık teknolojinin gelişmesiyle daha rahat olmaktadır. Küçük çaplı ameliyatlar local anestezi ile olabilirken, daha büyük çaplı ameliyatlarda ise genel anestezi tercih edilmektedir. Ameliyat süresi de ortalama 1 saat sürmektedir. Bundan sonraki yapmanız gerekenler burun estetiği sonrasına benzer. Bu süreçte yaşanan şeyleri Burun Estetiği Sonrası Sık Sorulan Sorular başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz. Burada ameliyat sonrası sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini doktorların yazılarından toplayarak burada belirtmeye çalıştım.
Burun eğriliğinin tedavisinde yaş sınırlaması söz konusu olabilmektedir. Çünkü 18 yaşından önce kişilere gelişimlerini tamamlamadıkları için bu süreçte yapılacak ameliyatlar ilerde tekrar gerektirebilir. Bu yüzden 18 yaş beklenerek ameliyatların gelişimin durmasının beklenmesi daha iyi olacaktır.
Burada yazan bilgiler benim internet sitelerinden ve makalelerde yazan bilgilerden topladığım bilgilerin özetidir. Eğer sizin eklemek istediğiniz varsa yorumlar kısmında bunu belirtebilirsiniz.

Burun Eğriliği Ameliyatı Videosu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder