25 Haziran 2015 Perşembe

Burun Estetiği Revizyonu

Burun estetiği revizyonu, daha önce burun estetiği ameliyatı olmuş ancak bu ameliyattan istediği sonucu alamamış ya da ilerleyen zamanlarda burunda beklenmedik değişiklikler olmuş kişilere uygulanan yöntemdir. Zaten revizyon kelimesinin anlamı "tekrar yapılanma" demektir.


Doktor Seçimi

Burun estetiği ameliyatı gerçekleştiren doktorlarda tecrübe çok önemli bir faktördür. Ancak bazen doktor ne kadar tecrübeli olursa olsun, ameliyat istenildiği gibi geçmeyebilir. Sonuçta doktorlarda her insan gibi hata yapma hakları vardır. Ama siz yine tecrübeli hekimler seçerseniz sizin için daha iyi olacaktır. Çünkü burun estetiği ameliyatınızda kemik veya kıkırdak çıkarılması gibi bir durum varsa, bu operasyonu daha güçleştirecek ve burada da tecrübe devreye girecektir. Burun estetiği revizyonu fiyatları, burun estetiği fiyatları ile aynıdır ancak basit bir düzeltme gerekecekse bu fiyatlar düzenlenebilir.

 Revizyon Ameliyatı Öncesi

Burun estetiği revizyonuna başvuran hastalarla operasyon öncesi görüşme çok önemlidir. Çünkü
bazen dışardan farkedilmeyen ama kişinin takıntı haline getirdiği durumlar söz konusu olabilmektedir. Bu durumları iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Eğer doktor böyle bir durum farkederse, bu konuda hastasını uyarması gerekmektedir. Çünkü bazen hastalar daha güzel olmak isterken, ellerindeki güzellikten olabilmektedirler.
Bazen de hastalar ameliyat sonrası görüntüden memnun olurlar ama nefes alma konusunda sıkıntı çekebilirler. Bunun iyi tetkik edilmesi gerekmektedir. Bu sıkıntı gerçekten tekrar ameliyat olmaya değecek kadar sıkıntılı mıdır yoksa hasta bunu bir takıntı haline mi getirmiştir. Çünkü burun estetiği olan bir kişinin ilk 1 yıllık süreçte burun tıkanıklığı yaşaması oldukça normaldir.
Revizyon ameliyatına girmeden kişinin burnunun fotoğrafları çekilir ve operasyon sonrası istenen şekil bilgisayar ortamında ayarlanmaya çalışılır. Bu şekle hasta ve doktorun beraber karar vermesi daha doğru olur.

Revizyon Ameliyatı

  • Burun estetiği revizyonu ameliyatı genellikle genel anestezi kullanılarak yapılır. Ancak sadece burun ucu için gerçekleştirilecek bir ameliyat ise o zaman genel anesteziye gerek olmayabilir. 
  • Gerçekleştirilecek operasyona göre ameliyat kapalı veya açık olarak gerçekleştirebilir.
  • En kritik nokta kemik ve kıkırdakların tekrar yapılandırılmasıdır. Ameliyatta bunlar gerçekleştirilirken doktora büyük iş düşmektedir. Burada doktorun ameliyat öncesi kişiyle beraber karar verdikleri görüntüyü yakalamaya çalışır.
  •  Ameliyat süresi 1,5 saat ile 6 saat arasında değişebilmektedir.  

Revizyon Ameliyatı Sonrası

  • Ameliyat sonrası, aynı gün veya ertesi gün hastaneden çıkış yapmanız beklenir.
  • Ameliyat sırasında buru içine yerleştirilen tampon veya plastik ateller 1 hafta kalır. Ancak arada doktorunuza görünerek bu süreci yönetebilirsiniz.
  • En az 1 hafta yatarken başınızı 30 derecelik açıyla ayarlamanız gerekmektedir.
  • Lensi 3 günden önce takmayınız, 1. aydan sonra gözlük takabilirsiniz ancak burada dikkatli olmanız gereken bir nokta vardır. Takacağınız gözlüklerin çok kalın, ağır olmaması gerekmektedir. Eğer böyle bir gözlük kullanıyorsanız 3. ayı beklemenizde fayda vardır. 
  • Doktorunuz size önerirse burun masajı yapmanızda fayda vardır.
Bu konu hakkında daha fazla bilgiyi   Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Sık Sorulan Sorular yazımızı okuyarak edinebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder