9 Ağustos 2015 Pazar

Burun Estetiği Ameliyatı Riskleri

Burun estetiği, sizinde araştırmalarınızdan ulaşabileceğiniz gibi aslında tıp ile sanatın bir buluşma
noktasıdır. Diğer estetik ameliyatlarda yine hassasiyet ve bir sanat söz konusudur ama burun estetiği ameliyatında bu durum en üst seviyededir. Çünkü burun, diğer organlarımıza göre daha çok ön plandadır. Bunun yanında burunda yapılabilecek beklenmedik değişiklikler, kişide mutsuzluğa ve bunalıma neden olabilir. Peki tıpın bu kadar ilerlediği bir noktada burun estetiği ameliyatı riskleri hala var mı? Bunu sizin için araştırıp burada paylaşıyorum.

Tıpın ve teknolojinin gelişmesiyle burun estetiği ameliyatlarında başarı oranı giderek artmaktadır. Ancak bu bir ameliyat ve bunu gerçekleştirenin bir insan olduğunu düşündüğümüzde burun estetiği ameliyatı riskleri her zaman vardır. Nasıl arabayla siz yola çıktığınızda karşılaşabileceğiniz riskler konusunda söz sahibi iseniz; bu konuda da gerekli bilgileri ulaşmak gerektiğini düşünmekteyim. Bu riskleri de şu şekilde toparlamakta sanırım fayda var; 1) Ameliyat sırasındaki riskler, 2) Ameliyattan sonrası 1 yılda riskler, 3) Burun estetiği ameliyatın 1. yılının sonra riskler
 

Burun Estetiği Ameliyatı Sırasındaki Riskler

Burun estetiği ameliyatlarında genel anestezi kullanılmaktadır. Bu da bazı hastalarda risk oluşturabilmektedir. Zaten bu yüzden genellikle ameliyat öncesi anestezi doktoruyla bir görüşme sağlanır ve kendisi bu konuda sizi bilgilendirir. Sizin kullandığınız ilaçları, tansiyon, kalp rahatsızlıklarınız gibi konularda bilgi sahibi olmaya çalışır. Bu bilgilerle ameliyatta oluşabilecek risklerin önüne geçilmeye çalışılır. Özellikle kan sulandırıcı ilaçların ameliyat öncesinde kullanılması pek önerilmez.

Burun Estetiği Sonrası 1 Yılda Riskler

  • Burun estetiği ameliyatında çıktıktan sonra anesteziden çıkmanın etkisiyle bazı rahatsızlıklar hissedebilirsiniz. Bunlar daha çok bulantı, kusma ve baş ağrısı tarzı rahatsızlıklardır. Bunlar için doktorunuz size gerekli ilaçları vererek bu durumun önüne geçmeye çalışır.
  • Burun estetiği olan hastalarda en çok karşılaşılan durum, göz altlarında şişlik ve morluktur. Bu burun estetiği ameliyatlarında en çok karşılaşılan sorundur. Ancak bunlar zamanla geçecektir. Genellikle doktorlar özellikle şişliklerin tam inmesi için 1 yıl süre verirler. Ameliyattan hemen sonra da buz uygulamaları ile şişliklerin mümkün olduğunca azalması sağlanabilir.
  • Ameliyat sırasında atılan dikişlerin özellikle ilk 2 hafta içerisinde atması söz konusu olabilemektedir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız hemen doktorunuza ulaşarak gerekli yardımı olmanız önerilir.
  • Burun estetiği sırasında kullanılan tamponlar enfeksiyona neden olabilmektedir. Bu yüzden enfeksiyon durumunun önüne geçmek için genellikle antibiyotik tedavisi ameliyatın ilk 1 haftalık sürecinde uygulanmaktadır.

Burun Estetiği Ameliyatının 1. Yılından Sonra Riskler

  • Nefes alınp verirken, burnunuzda bir ıslık sesi gibi bir ses çıkabilir. Bu benim bir arkadaşımda başına gelmişti ama sonra onunki zamanla düzelmişti. Sanırım düzelmezse basit bir operasyonla o tıkanıklığı kaldırarak sorunu düzeltiyorlar.
  • Kişinin büyümesini tamamladan gerçekleşen ameliyatlarda, burun kemikliğinin büyümeye bağlı olarak değişikik göstermesi
  • Özellikle açık ameliyatlarda görülen iz kalma durumu söz konusu olabilmektedir. Bu da verilen kremler ile mümkün olduğunca azaltılmaya çalışılmaktadır.
Bu saydığımız riskleri en aza indirmek aslında birazda bizim gibi ameliyat olacak hastaların elinde, doktorunu iyi araştırıp, doğru beslenen ve kendine iyi bakan kişilerde risk en aza inmektedir. Burada yazdığım bilgiler umarım sizlere faydalı olmuştur. Sizde tecrübelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder